Güncel
Necmettin Erbakan ve 28 Şubat Programı Gerçekleşti
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Genç Memur-Sen tarafından organize edilen “Necmettin Erbakan ve 28 Şubat” adlı programa katıldı. Burada konuşan Yalçın, “ 28 Şubat ile hesaplaşmadan helalleşme olmaz” dedi.
Ankara EBS Otel’de gerçekleştirilen ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programa Genel Başkan Ali Yalçın’ın yanı sıra T.C. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Selim Cerrah, TBMM Protokol ve Dış İlişkiler Başkanı Kudret Bülbül, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Mete Gündoğan, Sayıştay 8. Daire Başkanı İsmail Destan, Hacı Bayram Üniversitesi Genel Sekreteri Kemal Şamlıoğlu ve Genç Memur-Sen Başkanı Mustafa Başkara katıldı.
Gerçekleştirilen “Necmettin Erbakan ve 28 Şubat” programının Necmettin Erbakan’ın vefat yıldönümü olan 27 Şubat’a denk gelmesinin önemli bir tevafuk olduğunun altını çizerek “ Genç Memur-Sen, hocamınız fikirlerini ve ülkemize katkısını anlatmak, bu mirası gelecek nesillere de taşımak adına önemli bir çalışma gerçekleştirdi. 28 Şubat arifesindeyiz ancak hesaplaşmadan helalleşme konuları gündemimize geldi maalesef. Ana muhalefet partisinin genel başkanı 28 Şubat’ta 28 tane başörtülü arkadaşla bir ‘Helalleşme’ seramonisi yaparak 28 Şubat’ı göz önünden silmeye çalışıyor. Aslında olması gereken ise 28 tane paşa ile birlikte Kemal Kılıçdaroğlu’nun özür dilemesidir. Olması gereken neydi biliyor musunuz? 28 tane tetikçi kalem sahibiyle bugün ekranlardan haysiyet pazarlayan karargah medyasının o günkü kalemşörleri ile oturup özür dilenmesiydi. Bu ülke o dönemde 381 milyar dolar bedel ödedi. O dönemde malum medya kuruluşlarına batık bankaların başındaki emekli paşalarla 300 milyar dolar peşkeş çekildi. Onlardan 28 tanesinin bir araya gelip özür dilemesi gerekiyor. Olması gereken; Kemal Alemdaroğlu, Nur Serter, Kemal Gürüz, Yücel Aşkın gibi 28 ismin yan yana gelip özür dilemesiydi. 11 Kasım’da Atina’ya TÜSİAD toplantısına gidip Güven Erkaya’dan talimat alıp Türkiye’ye döndükten sonra toplumu alabora eden ‘Bizim Çete’ kitabının yazarı Refik Baydur ve onun gibi birçok kişinin toplanıp özür dilemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
28 Şubat döneminde zorlu süreçlerden geçen üniversite öğrencilerinin gözyaşlarının hala hesabının sorulmadığının altını çizen Yalçın, “ 28 Şubat Öğrenci Derneği’nin başkanı ile görüştüm anlattıkları yürek parçalıyor. Şimdi her şey unutulmuş ‘helalleşiyoruz’ deniyor. Önce çıkıp 28 Şubat’ı sırasıyla helalleşin. Edinilen haksız kazançların üzerinde bugün sörf yapanlarla hesaplaşmadan helalleşme olmaz. Helalleşme 28 tane başörtülü arkadaşı çıkararak olmaz. Helalleşme ellerindeki gücü millete kan kusturmak için kullanan kişileri göz önüne çıkarıp özür dilemekle olur. Erbakan Hoca’yı ellerinden geldiğince zor duruma düşürmeye çalıştılar. Hoca’ya omuz atan paşalar Erzurum’dan kendisine küfür sallayanlar çıkıp özür dilesin ki millet ona göre doğruyu yanlışı görüp karar versin” diyerek sözlerini tamamladı.
Programda bir konuşma gerçekleştiren Şeref Malkoç ise “İman Feraset Heyecan Necmettin Erbakan” kitabının genç nesillerin kendisini daha iyi tanıması adına bir vesile olacağının altını çizerek, “Erbakan Hoca ile birlikte Türkiye sanayileşmesi hız kazanırken, aynı zamanda ahlak ve maneviyat alanında da önemi atılımlar yapmıştır. Erbakan Hoca’nın tedrisatından geçen kişiler bugün ülkemizde önemli konumlarda yöneticilik yapmaktadır. Ben inanıyorum ki genç arkadaşlarımız da Erbakan Hoca’yı tanıdıkça kendileri de kuvvetlenecektir ve ülkeye hizmet etme imkanları da artacaktır” diye konuştu.
Vefatının 11. yıldönümünde Necmettin Erbakan’ı rahmetle andıklarını ifade eden Namız Maviş, “Erbakan Hoca bir aile reisiydi. Tüm millete sahip çıkma amacıyla yaptığı çalışmalar bunun işaretidir. Kendisi hem bir öğretmen hem de büyük bir devlet adamıydı. Tarihe önemli izler bıraktı. Herkesin de Hoca’dan feyz alarak hayata bakış açısını geliştirmesi gerekiyor” dedi.
Selim Cerrah ise, Necmettin Erbakan’ı gelecek kuşaklara aktarmak adına düzenlenen programın oldukça önemli olduğunu dile getirerek, “Gençliğin ve sivil toplum örgütlerinin Erbakan Hoca’ya ilgisini görünce çok mutlu oldum. Ülke olarak rahmetli Erbakan hocamızın göstermiş olduğu yolda azimli ve dirayetli bir şekilde ilerlememiz gerek” ifadelerine yer verdi.
Gerçekleştirilen anlamlı program için Memur-Sen ve Genç Memur-Sen’e teşekkür eden Kudret Bülbül, “ Erbakan Hoca’nın fikir ve görüşlerinin gençlere aktarıldığı böylesi bir programa gösterilen ilgi bizleri oldukça mutlu etti” diyerek tanıtımı yapılan kitabın da Erbakan Hoca’yı geleceğe aktarma adına oldukça önemli bir yer tutacağına inandığını dile getirdi.
Necmettin Erbakan’ın azimli, kararlı, nazik ve izzetli bir insan olduğuna vurgu yapan Mete Gündoğan ise, “ Erbakan’ın ülke çıkarlarını ve Müslümanları korumak adına önemli bir duruşu vardı. Böyle anlamlı bir programda kendisini anmak ve gençlere anlatmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.
İsmail Destan “Erbakan Hoca’nın yeniden büyük Türkiye hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen bu önemli programda kendisinin fikir ve görüşlerini ve 28 Şubat sürecinde yaşadığı zorlukları gençlere aktarmak adına önemli bir adım atmış olduk” diyerek programı düzenleyen Genç Memur-Sen’e teşekkürlerini iletti.
28 Şubat’ın etkileri bin yıl sürecek diyenlere karşı 28 Şubat’ı gerçekleştirenlerin nasıl yargılandığını tüm dünyaya gösterdiklerinin altını çizen Kemal Şamlıoğlu ise şu ifadelere yer verdi: “ Böylesine anlamı bir günde genç arkadaşlarla Erbakan Hoca noktasında buluşmaktan mutluyuz. Erbakan’ın fikir ve görüşlerinin benimsenmesi ile gelecekte daha güçlü bir Türkiye arasında kuvvetli bir bağ olduğuna inanıyorum”
Mustafa Başkara ise Genç Memur-Sen olarak Necmettin Erbakan’ı gençlere daha iyi anlatmak, kendisinin dünyaya bakış açısını geleceğe taşımak adına bir eser koyduklarını ve böyle bir program gerçekleştirdiklerini ifade ederek, programa gösterilen yoğun ilgiden dolayı gençlere teşekkür etti.
Program çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.