Güncel
Genç Memur-Sen’den 15 Temmuz Paneli
FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe kalkışmasının 6. Yıldönümünde Genç Memur-Sen gerçek düzenlenen panel ile 15 Temmuz tüm yönleri ele alındı.
FETÖ’cü cuntacılar tarafından gerçekleştirilen 2016 yılındaki darbe kalkışmasının 6. Yıldönümünde Genç Memur-Sen tarafından düzenlenen “Millet İradesinin Şahlanışı; 15 Temmuz Kıyamı” başlıklı panel düzenlendi. 15 Temmuz şehitlerinin anıldığı panelde darbe kalkışmasının arka planı ve 15 Temmuz’dan sonraki durum tüm yönleriyle ele alındı.
Memur-Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen panelin açılışında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 15 Temmuz’un topyekun bir vatan savunması olduğunu ve darbe kalkışmasının bir işgal girişimi olduğunu vurgulayarak Memur-Sen’in darbeye karşı duruşunu hatırlattı. Memur-Sen’in 1 milyon üyesiyle darbenin ilk saatlerinde alanlara inen ilk sivil toplum örgütü olduğunu belirten Yalçın, “Memur-Sen olarak 15 Temmuz gecesi 1 milyon üyemizle zerrece tereddüt etmeden, kimseden davet beklemeden, otoritelerden icazet istemeden, akıbetimizin ne olacağını düşünmeden ‘vatan da meydanlar da bizim’ dedik, alanları kardeşlik ve dayanışma alanlarına çevirdik, işgale karşı omuz omuza durduk” ifadelerini kullandı.
“O muazzam iradenin parçası, o karanlık gecenin ışığı olduk” diyen Yalçın, o gece tüm Türkiye’nin bir olduğunu tüm farklılıkların bir tarafa bırakıldığını ifade ederek “O gece mezhep, meşrep, Türk, Kürt, Alevi, Sünni yoktu. O gün meydanlarda sadece ve sadece ‘iman’ ve ‘şuur’ vardı. O gece istikbal için ‘sela’ okuyanlar ihanet için ‘bela’ okuyanları mağlup etti” diye konuştu.
15 Temmuz’un bütün siyasi ve ideolojik mülahazaların üzerinde olduğunun altını çizen Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “15 Temmuz’da yükselen irade milletin öz iradesidir. İnancın ve şuurun çelikleşmiş halidir. Ne NATO’cuların, ne Avrasyacıların, ne ulusalcıların ne de değerlerimize yabancı herhangi bir ideolojinin, kliğin tasavvuru üzerine yükselmiştir” dedi.
“İtiraz eden Türkiye’nin yerini boyun eğen Türkiye alacaktı”
İşgal ve darbe girişiminin amacının Türkiye’ye diz çöktürmek olduğunu söyleyen Yalçın, darbenin başarılı olması durumunda Türkiye’nin Sisi yönetimindeki Mısır’a benzeyeceğini ifade etti. “İtiraz eden Türkiye’nin yerini boyun eğen Türkiye alacaktı” diye konuşan Yalçın, Türkiye bir sömürü ve yağma ülkesi haline geleceğini de vurgulayarak 28 Şubat’ta bunun provasının yapıldığını söyledi.
Memur-Sen teşkilatından da şehitler ve gaziler olduğunu hatırlatan Yalçın, “O gece kanı pahasına darbeyi engelleyen şehitlerimize bir vatan borçluyuz” diyerek “Tarihe sığmayacak yiğitlikler, kabirlere sığmayacak yürekler, kitaplara ve filmlere sığmayacak kahramanlıklar gösterildi o gece. 15 Temmuz’da sadece vatan işgalden kurtarılmadı; Yeni bir Türkiye, yeni bir dünya umudu da kurtarıldı” diye konuştu.
“Yeni FETÖ’leri engellemenin yolu daha fazla özgürlük ve adalettir”
Türkiye’nin her 10 yılda bir darbelerle terbiye edilmeye çalışıldığını söyleyen Yalçın, FETÖ’nün 28 Şubatçıların, 12 Eylülcülerin, 12 Martçıların, 27 Mayısçıların, 27 Nisancıların devamı olduğunu ifade etti. “Bütün bu ihanet eylemlerinin merkezi aynı yerdir. Sadece aktörlerin isimleri değişmektedir” diye konuşan Yalçın, FETÖ’nün bir zihniyet olduğunu belirterek “Yeni FETÖ’lerin, yeni ihanetlerin önünün şimdiden kesilmesi son derece önemlidir. Bunu engellemenin yolu; açıkça söylüyorum daha fazla özgürlük ve adalettir. Daha fazla birlik ve kardeşliktir. Milletin tek bir ferdinin bile kendisini dışında hissetmeyeceği tam kapsayıcı bir toplumsal konsensüstür” ifadelerini kullandı.
Çakmak: Genç kahramanlar hainlere karşı izzet ve şerefle direndiler
Panelin açılışında konuşan Genç Memur-Sen Başkanvekili Fatih Muhammet Çakmak ise 15 Temmuz’un bir milat olduğunu belirterek “15 Temmuz gecesinde yaşananlar tazeliğini koruyor. Sorumluluk alanlarımız genişliyor. Vatanımızı Her zamankinden daha çok sevmemiz, sahiplenmemiz gerekiyor. Bu bilinç ve şuurla Sendikamızın gençlik hareketi olarak, Genç Memur-Sen olarak, sorumluluklarımızın farkındayız” diye konuştu.
15 Temmuz’da gençlerin de tüm cesaretleriyle sokaklarda olduğunu hatırlatan Çakmak, “Engin Tilbeç, Halil İbrahim Yıldırım, Mahir Ayabak, Abdullah Tayyip Olçok, Mustafa Karasakal, Mutlucan Kılıç, Uhud Kadir Işık, Rüstem Resul Perçin… 15 Temmuz’da 18 yaşından küçüktü hepsi. 8 kahraman çocuk, FETÖcü hainlerin kurşunlarıyla şehadete yürüdü. Umutların bilerek ya da bilinçsizce öğütüldüğü bir dünyada kumpaslara, hainliklere ve zalimliklere karşı izzet ve şerefle karşı konacağını şehadetleri ile gösterdiler” şeklinde konuştu.
Gençlerin 15 Temmuz’da apolitik olmadıklarını ispatladıklarını ve yeni bir gençlik profili ortaya koyduklarını söyleyen Çakmak “Onlardan önce bir yandan anarşi, kaos, darbe ve soğuk şubatlarla öz mayasından koparılmak istenen, bir yandan “bunlar mı ülkeyi kurtaracak, bunlar mı vatana sahip çıkacak” kabilinden kara propagandayla sindirilmeye çalışılan bir gençlik vardı. Her şeye rağmen, bütün zorluklara rağmen onlar geri durmadı, öncü oldular. Onların öncülüğünde ve önderliğinde 15 Temmuz günü ‘yeni nesil gençlik’, hatta çocuklar her biri bir muştu oldular. 15 Temmuz’da anne-babalarına cesaret veren, öteleri aşıp şehadete yürüyen, gazi olan genç arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin varlığını gördük ya -herkes müsterih olsun- Allah’ın izniyle bu kuşatmalardan da çıkarız. İman, heyecan ve ferasetle çıkacağız inşallah” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından geçilen panel düzeninde ise Muhammet Yasir Okumuş’un moderatörlüğünü yaptığı ilk oturumda “Darbeler ve Sivil Toplum” başlığı ile gazeteci Halime Kökçe, “15 Temmuz Darbe Girişiminin Nedenleri ve Arkasındaki Güçler” başlığı ile kamuoyu araştırmacısı İhsan Aktaş, “Millet İradesinin 15 Temmuz Şahlanışı” başlığı ile Prof. Dr. Yasin Aktay sunumlarını gerçekleştirdi.
Tunahan Kafadar’ın moderatörlüğünü yaptığı ikinci oturumda ise 15 Temmuz şehidi Celaleddin İbiş’in oğlu Yasin İbiş, teşkilat mensubu 15 Temmuz gazisi Hanefi Can Türkoğlu ve Ebrar Akgün gençlerin gözünden 15 Temmuz gecesini anlattılar.