Güncel
Tonbul, SPMSH Olağan Kongresi’ne Katıldı
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Arnavutluk Bağımsız Madenciler Sendikası 8. Olağan Kongresi’ne katıldı.
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Arnavutluk Bağımsız Sendikalar Birliği’ (BSPHS)ne bağlı Arnavutluk Bağımsız Madenciler Sendikası (SPMSH) 8. Olağan Kongresi’ne katıldı.
Arnavutluk’un Durras şehrinde gerçekleştirilen kongrede uluslararası emek örgütlerinden çok sayıda temsilci de yer aldı. Kongre’de Memur-Sen adına bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, BSPSH’nin 1991 yılında Komünizmin baskıcı yönetimine karşı eylemleriyle mücadele ederek sendikal örgütlenmenin en önemli örneklerinden biri olduğunu ifade ederek “Sizin eylemleriniz baskıcı rejimin yıkılıp yerine özgür Arnavutluk’un kurulmasında önemli bir rol oynadı. Sizin kararlılığınız bir ülkenin kaderini değiştirdi. Bu mücadele yalnızca Arnavutluk için değil dünyadaki tüm sendikal örgütlenmeler için, emek mücadelesi verenler için de ayrı bir yerde duruyor. Sizler için mazide kalmış gibi görünen o mücadele, sendikal birlikteliğin ve kararlılığın baskı ve zorbalığı yenebileceği inancını diri tutuyor” ifadelerini kullandı.
Tonbul; “Bugünkü düzende emek üretimin ve değerin asli unsuru olarak görülmüyor. Paylaşım ise denklemin dışına çıkarılmış durumda. Memur-Sen ailesi olarak bizler emeği, değerin temeline dayanışmanın merkezine koyuyoruz. Bizim için, emekçinin hakkını korumak, tüm insanlığın hakkını korumak demektir. Türkiye’nin en büyük konfederasyonu olan Memur-Sen, dayanışmayı ve sosyal diyalogu tercih eden bir emek örgütüdür. Bu nedenle tüm ulusal ve uluslararası çalışma örgütlerine ayrımcılık değil, dayanışma ve sosyal diyalog çağrısında bulunmaları gerektiğini buradan duyurmak istiyorum” diye konuştu.
Dünyanın küresel bir değişim sancısı yaşadığını belirten Tonbul, tüm emek örgütlerinin bu değişim krizine karşı birlikte hareket etmeleri gerektiğini vurgulayarak “Memur-Sen olarak ‘dünya ya bakış açımız farklı olabilir ama acılarımız aynı. Göz rengimiz farklı olabilir ama dünyanın her yerinde gözyaşımızın rengi aynı’ diyerek emeği ön plana alıyor ve dayanışma ağımızı genişletmenin çabasındayız. Dünyanın bütün emekçileri ve çalışanları zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bu adaletsiz düzene karşı aynı mevzide mücadele etmek mecburiyetindedir” dedi.
BSPHS Genel Başkanı Gezim Kalaja ise Kongre’de yaptığı konuşmada Memur-Sen’in küresel emek mücadelesine verdiği katkıların tüm ülkelerde saygıyla karşılandığını belirterek “Memur-Sen yalnızca Türkiye için değil küresel emek mücadelesi için yeni bir vizyon açmış büyük bir sendikadır” ifadelerini kullandı.